Lillesand-Flaksvandbanen, LFB, var Agderfylkenes første jernbane. Den ble åpnet noen måneder før Setesdalsbanen og så mye som 42 år før Sørlandsbanen, som ikke ble åpnet til Kristiansand før i 1938.

Skulle man reise på stekningen mellom Lillesand og Birkeland, var det toget man brukte, særlig i de første årene etter 1896. Banen ble likevel primært anlagt av hensyn til godstransport, særlig med tanke på videretransport av tømmeret fra Tovdalsvassdraget.

Av banestrekningene på Agder var Lillesand-Flaksvandbanen først ute, og den var i drift i årene 1896 til 1953. Banen var i denne perioden en viktig del av lokalmiljøet, selv om trafikkgrunnlaget skulle vise seg å være i minste laget.

Ved starten i 1896 bestod vogner og lokomotiver av i alt 34 rullende enheter. Siden tanken om bevaring ikke hadde slått særlig igjennom på 50-tallet, ble dessverre lite bevart for ettertiden. Noen av bygningene kan en likevel se den dag i dag, bl.a. stasjonsbygningen ved havnen i Lillesand, som nå benyttes til ulike aktiviterer blant ungdom. Bygget er i dag kjent under navnet "Huset". Stasjonsbygningene på Tveite og Flaksvann eksisterer også fortsatt. På Birkeland er imidlertid alle bygninger fjernet. Deler av jernbanetraséen benyttes dessuten til turområde.

100-ÅRSJUBILÉET.
Søndag 2. juni 1996 var det stor feiring av 100-årsjubiléet for åpningen av banen. Museumsbestyrerne Alvhild Gulbrandson fra Lillesand og Martin Birkeland fra Birkenes innbød til historisk vandring langs jernbanetraséen. Det var innslag av LFB's siste driftsbestyrer, Odd Johannessen, og ordførerne Harald Vestøl og Kristian Sundtoft fra henholdsvis Birkenes og Lillesand. Det var dessuten underholdning ved sjømannskoret Hermanos og toradergruppen Fosseduren, og det var servering til alle fremmøtte. Menyen var aspargessuppe, akkurat som på den store festmiddagen hundre år tidligere, denne gang riktig nok med champagnebrus som drikke til.

Toget passerer Uglandskog ved Flaksvann, fullastet med tømmer. Foto: Erling Birkeland, utlånt av Gunhild Birkeland Rislå.

Lillesand stastjon, tog nylig ankommet fra Flaksvann. Foto: Ukjent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

BANESTREKNINGER PÅ AGDER OPERATIV I PERIODEN
Lillesand-Flaksvandbanen 1896-1953
Setesdalsbanen Kristiansand-Byglandsfjord 1896-1962
Nelagt: Grovane-Byglandsfjord
Egersund-Flekkefjord
Fra 1944: Sira-Flekkefjord sidebane til Sørlandsbanen
1904-1991
Grimstad-Rise 1907-1961
Arendal-Åmli 1910-1967
Nedlagt: Nelaug-Treungen
Åmli-Treungen 1913-1967
Nedlagt: Nelaug-Treungen
Sørlandsbanen ferdig til Kristiansand 1938
ferdig til Stavanger 1944

 

Kilde: "Jernbanestatistikk 1999", utgitt av Jernbaneverket.